Lichtrijk appartement nabij Meir Te huur

Appartement te koop Luitenant Lippenslaan

Centraal gelegen studio nabij Park Spoor Noord

Duplex penthouse Te Koop Londenstraat Eilandje

Appartement Te Huur Franckenstraat Antwerpen

Instapklaar appartement te koop Bosuilpark

Te Koop Borrewaterstraat Merksem

Te renoveren appartement op centrale locatie

Ondergrondse autostaanplaats Eilandje

Te Koop Appartement nabij Valaar

Belangrijkste wijziging van het nieuwe Vlaamse huurdecreet

Voor woninghuurovereenkomsten die afgesloten worden vanaf 1 januari 2019 zijn er tal van nieuwe regels van toepassing. Een opvallende nieuwigheid is de verplichting om een huurwaarborg te vragen die in alle gevallen minstens drie maanden huur bedraagt (in plaats van de twee maanden huur die tot 1 januari 2019 geldt). De verhoging van de waarborg moet de eigenaar van het pand meer zekerheid geven.

Drie maanden huurwaarborg betalen, is niet voor iedere huurder makkelijk. Daarom kunnen woonbehoeftige huurders die moeilijkheden ondervinden op de private huurmarkt een huurwaarborglening aanvragen. Deze doelgroep, die afgebakend wordt volgens de inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden voor bescheiden huur, zal onder bepaalde voorwaarden kunnen genieten van een huurwaarborglening. Deze lening zal worden verleend door het Vlaams Woningfonds.

De regelgeving voorziet daarom een behandeltermijn van twee weken. Bovendien kan een huurder vooraf een principiële toelating krijgen tot de huurwaarborglening, zodat hij of zij met meer zekerheid de zoektocht naar een pand kan beginnen.

Voor meer informatie over de huurwaarborglening www.vlaamswoningfonds.be/huurwaarborglening

 

+ Zoekopdracht aanmaken