Luxueus appartement te koop Kattendijkdok- Westkaai Antwerpen Eilandje

Ruime woning Te Koop nabij Antwerpen Zuid

Appartement Te Huur Generaal Beliardstraat

Te koop Jan van Rijswijcklaan 166B Antwerpen

Winkelpand Bredabaan Brasschaat

Centraal gelegen appartement Ommeganckstraat Te Koop

Te renoveren appartement op centrale locatie

Handelspand met opbrengst nabij Park Spoor Noord

Duplex Te Huur Onderwijsstraat – 2e verdieping

Lichtrijk instapklaar appartement te koop Van Geertstraat

De ‘nieuwe’ Vlaamse renovatiepremie en alternatieven

Vanaf 1 februari is de nieuwe renovatiepremie in werking getreden.

Voor welke werken kan u een renovatiepremie aanvragen? In totaal zijn er vier categorieën van werken die in aanmerking komen, nl.:

 • ruwbouw
 • buitenschrijnwerk
 • dakwerken
 • technische installaties

De premie kan worden aangevraagd als deze kosten minstens 2.500 euro bedragen (excl. btw). Indien u met een aannemer werkt, kan u zowel de materiaalkosten als de werkuren in rekening brengen.

Bedrag van de premie?
De premie bedraagt 20% van het factuurbedrag (excl. btw) met een maximumbedrag van €2.500 per premie. Gezinnen met een ‘laag’ inkomen kunnen een premie aanvragen van 30% van het factuurbedrag (met een maximum van € 3.333). Vanaf nu geldt er ook een minimumpremie ten bedrage van € 1.250 per categorie. Ook zal de premie maximum € 10.000 voor de vier categorieën samen zijn.

Welke woning komt in aanmerking?
De woning moet minstens 30 jaar oud zijn. De woning moet uw eigen gezinswoning zijn, d.w.z. dat u geen andere woning in volle eigendom bezit op moment van de aanvraag. Ook opbrengsteigendommen die minstens 9 jaar verhuurd zijn via een sociaal verhuurkantoor komen in aanmerking.

Wat zijn uw inkomensvoorwaarden?

 • Alleenstaande: maximuminkomen van € 43.870
  • met ‘laag’ inkomen: € 31.340
 • Samenwonenden of alleenstaanden met iemand ten laste: € 62.670
  (+ € 3.150 per extra persoon ten laste)

  •  met ‘laag’ inkomen: € 43.870
   (+ € 3.150 per extra persoon ten laste)

Wanneer aanvragen?
Uw premie wordt aangevraagd binnen de twee jaar na factuurdatum. Er worden steeds twee categorieën gesubsidieerd per aanvraag. De premie voor de andere categorieën worden dan min. één jaar en max. twee jaar later aangevraagd. Gezinnen met een ‘laag’ inkomen kunnen reeds een aanvraag doen om alle categorieën te laten subsidiëren.

Komt u niet in aanmerking voor een renovatiepremie? Dan kan u een verbeteringspremie aanvragen. Deze premies zijn grotendeels hetzelfde. Alleen kunnen de voorwaarden minder streng zijn. De verbeteringspremie kan aangevraagd worden tot 31 mei 2019. Nadien zal deze premie verdwijnen.

Bron en meer informatie: http://www.standaard.be/cnt/dmf20190129_04138648?fbclid=IwAR3xLRX8luq0djmisyArTaNUSuH0u3d-LGfzT3riYFVJfrs6fTwRgZ_84Cs

+ Zoekopdracht aanmaken