Instapklare duplex met 3 slaapkamers

Instapklaar stadsappartement in Deurne

Appartement Te Huur Doktoren 20V

Te Koop Appartement Sint Amandusstraat Antwerpen

Studio Fruithoflaan Berchem

Appartement 1E verdieping Ekeren Te Huur

Appartement Te Huur Deurne Bosuil

Alfons de Cockstraat 60 Appartementsgebouw

Te Koop Dakappartement Lambrechtshoekelaan Merksem Antwerpen

Te Huur Appartement Pothoekstraat 77 Antwerpen

Bieden en opbieden: wat mag en wat mag niet?

Vandaag de dag worden bieden en opbieden steeds meer gebruikt bij de verkoop van een woning of appartement. Maar wat mag en wat mag niet?

Opbieden kan enkel onder toezicht van de notaris

Tegen elkaar opbieden mag, maar dit enkel onder toezicht van de notaris. Dit kan via een traditionele openbare verkoop of via het online platform ‘Biddit’, de online versie van de openbare verkoop. Deze werkwijzen garanderen steeds voldoende transparantie.

Particulieren echter mogen kopers niet tegen elkaar laten opbieden

Als verkoper mag je online een instelprijs aangeven en mensen uitnodigen om een bod te doen. Tegen elkaar laten opbieden is echter verboden. In dat geval zou u een openbare verkoop aan het organiseren zijn en dit moet steeds onder toezicht van een notaris.

Verkopen onder gesloten omslag

Af en toe wordt al een tijd het systeem van bieden onder gesloten omslag gebruikt, zowel door particuliere verkopers als door makelaars. Dit systeem is in tijden van corona populairder geworden. Bij verkoop onder gesloten omslag wordt er een instelprijs bepaald. Nadien krijgen kandidaat-kopers de mogelijkheid om een bod (onder gesloten omslag) te doen. Op een bepaald moment wordt de verkoop gesloten en worden alle omslagen geopend. Wie het hoogste bod heeft uitgebracht, heeft de eerste kans. Op deze manier is er geen concurrentie onder de kandidaat-kopers en kan dit gebeuren zonder toezicht van de notaris.

+ Zoekopdracht aanmaken