Te koop 3 Slaapkamer appartement te Deurne – Zuid

Ruim appartement te koop met tuin, berging & garage.

Nieuwe Duplex met 3 Slaapkamers tussen “Centraal Station en Zurenborg”

Prachtige penthouse te huur Burcht

Te renoveren rijwoning met 4 slaapkamers met tuin

Grote woning met 4 slaapkamers Antwerpen Zuid

Appartement te huur vlakbij Park Spoor Noord

Luxe 2-slk app met zicht over stad Antwerpen en de haven

Grote te renoveren woning met tuin in Borsbeek

Te Koop Appartement Sint Amandusstraat Antwerpen

Wijziging registratierechten bij de aankoop van vastgoed

Eind september werd de aanpassing van registratierechten bij aankoop van een woning of appartement aangekondigd. Maar wat houdt dit juist in?

  • bij aankoop van de enige eigen woning zal de registratiebelasting verlaagd worden van 6% naar 3%. Datum van de notariële akte is bepalend.
  • bij aankoop van de enige eigen woning waarbij een ingrijpende energetische renovatie nagaat, zal de registratiebelasting slechts 1% bedragen i.p.v. 5%. Datum van de notariële akte is bepalend.
  • bij aankoop van een tweede eigendom wordt de registratiebelasting verhoogt van 10% naar 12%. Datum van de compromis is bepalend vanaf 2022.

Daarnaast zal de meeneembaarheid in de toekomst verdwijnen. Deze meeneembaarheid dooft geleidelijk aan uit om volledig afgeschaft te worden met ingang van 1 januari 2024. Tot dan kan u zelf kiezen of u gebruik wilt maken van de vernieuwde verkooprechten of de meeneembaarheid. Een combinatie van deze twee is niet mogelijk.

Voor meer info: https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/werking-en-structuur/hoe-werkt-de-vlaamse-overheid/belastingen-en-begroting/vlaamse-belastingen/registratiebelasting/wijzigingen-verkooprecht-vanaf-1-januari-2022

+ Zoekopdracht aanmaken