Groot gelijkvloers appartement met tuin te Wilrijk

Gelijkvloers appartement te koop Osystraat Antwerpen

Instapklaar appartement te koop Bosuilpark

Handelsgelijksvloer aan de ter Rivierenlaan

Appartement te Koop in Deurne – Zuid Boekenberglei

Appartement te koop Turnhoutsebaan Borgerhout

Appartement Te Huur Generaal Beliardstraat

Handelswoning Te Koop nabij Antwerpen Zuid

Instapklaar appartement nabij Centraal Station Antwerpen

Te moderniseren lichtrijke half-open bebouwing nabij Hof Ter Bist

Wijziging registratierechten bij de aankoop van vastgoed

Eind september werd de aanpassing van registratierechten bij aankoop van een woning of appartement aangekondigd. Maar wat houdt dit juist in?

  • bij aankoop van de enige eigen woning zal de registratiebelasting verlaagd worden van 6% naar 3%. Datum van de notariële akte is bepalend.
  • bij aankoop van de enige eigen woning waarbij een ingrijpende energetische renovatie nagaat, zal de registratiebelasting slechts 1% bedragen i.p.v. 5%. Datum van de notariële akte is bepalend.
  • bij aankoop van een tweede eigendom wordt de registratiebelasting verhoogt van 10% naar 12%. Datum van de compromis is bepalend vanaf 2022.

Daarnaast zal de meeneembaarheid in de toekomst verdwijnen. Deze meeneembaarheid dooft geleidelijk aan uit om volledig afgeschaft te worden met ingang van 1 januari 2024. Tot dan kan u zelf kiezen of u gebruik wilt maken van de vernieuwde verkooprechten of de meeneembaarheid. Een combinatie van deze twee is niet mogelijk.

Voor meer info: https://www.vlaanderen.be/uw-overheid/werking-en-structuur/hoe-werkt-de-vlaamse-overheid/belastingen-en-begroting/vlaamse-belastingen/registratiebelasting/wijzigingen-verkooprecht-vanaf-1-januari-2022

+ Zoekopdracht aanmaken