vrijdag 28 juni 2024

Plaatsen gevelisolatie

Afgelopen vrijdag vond de laatste ministerraad van de regering Jambon I plaats, waarbij een belangrijke wijziging voor onze sector werd goedgekeurd: de uitbreiding van het Vrijstellingenbesluit. Hierdoor wordt het aanbrengen van isolatie tot 26 cm aan gevels en daken vrijgesteld van een vergunning, mits de rooilijn niet wordt overschreden en het geen erfgoedpanden betreft. Deze aanpassing is een voorloper van een grotere hervorming die minister Zuhal Demir in de volgende legislatuur wil doorvoeren. Andere specifieke regelgeving blijft van kracht. Meer info gewenst: Contacteer ons nu!

donderdag 13 juni 2024

Verlenging 6% BTW sloop & heropbouw

Vanaf 1 januari 2024 blijft het verlaagde btw-tarief van 6% behouden voor onbepaalde tijd voor projecten van bouwheren-natuurlijke personen, mits de woning gedurende 5 jaar de enige en eigen woning is en een bewoonbare oppervlakte heeft van maximaal 200 m². Voor projecten via bouwpromotoren zal het btw-tarief vanaf 1 januari 2024 weer 21% bedragen. Contacteer ons voor verdere vragen!

woensdag 15 mei 2024

Private Property Management by Immo C&S

Bij Immo C&S begrijpen we dat uw vastgoedbeleggingen waardevol zijn en de juiste zorg verdienen. Ons ervaren team van experts biedt op maat gemaakte beheersdiensten, zodat uw eigendommen altijd in optimale staat verkeren. We zorgen voor alles, van huurincasso tot onderhoud, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de dagelijkse beslommeringen. Door te kiezen voor Immo C&S, profiteert u van onze diepgaande marktkennis en ons uitgebreide netwerk, wat resulteert in een hoger rendement op uw investeringen. Contacteer ons nu voor verdere info!

woensdag 24 april 2024

Antwerpen renoveert. Jij ook?

In 2050 zal elke woning in Vlaanderen voldoen aan de EPC A-norm, inclusief die van jou! De stad Antwerpen lanceert een nieuw platform om je hierbij te ondersteunen. Bezoek www.antwerpenrenoveert.be of kom tussen 20 april en 30 mei naar een van de renovatiemarkten.

Heb je vragen over het kopen van een te renoveren woning? Wij staan ook voor je klaar!

vrijdag 19 april 2024

Verlaagd tarief opbouw & sloop bij verhuur

De federale regering heeft een uitbreiding van het 6% btw-tarief voor sloop/heropbouw goedgekeurd op 22 maart 2024. Deze maatregel geldt voor de afbraak en heropbouw van woningen door dezelfde bouwheer op hetzelfde perceel. De woning mag een maximale oppervlakte van 200m² hebben en moet minstens 15 jaar verhuurd worden.
Interesse in het aangaan van dit tarief en nog opzoek naar een goede investering, wij helpen u verder!

donderdag 21 maart 2024

Lente is in het land

Met de lenteschoonmaak in volle gang, is dit het perfecte moment om niet alleen je huis op te frissen, maar ook om een nieuw huis te vinden. De markt biedt nu vaak gunstige deals en mogelijkheden, dus waarom niet profiteren van deze tijd? Van gezellige gezinswoningen tot knusse appartementen, er is voor elk wat wils. Verken de mogelijkheden en vind je droomhuis terwijl de lente in volle bloei staat!

woensdag 13 maart 2024

Copernicussite

De nieuwe Copernicus Site achter het Centraal Station belooft een centrum van duurzaamheid, innovatie en gemeenschap te worden. Met focus op groene technologieën en ruimte voor startups en onderzoek, zal het een positieve impact hebben op de levenskwaliteit van de bewoners in de regio. Daarnaast zal het dienen als een broedplaats voor creativiteit en samenwerking, waardoor de economie wordt gestimuleerd. Als centrum voor cultuur en gemeenschapsactiviteiten zal het ook een bruisende ontmoetingsplek worden. Wist je dat wij ook verkopen in deze buur: Ommeganckstraat 85!🏠

donderdag 7 maart 2024

Lage Hypotheekrentes: Is Nu het Moment om te Kopen?

De hypotheekrente is historisch laag, wat voor veel mensen de vraag oproept: is dit het moment om te kopen? Een recent artikel van Het Laatste Nieuws bevestigt dat de rentetarieven voor hypothecaire leningen zijn gedaald en waarschuwt dat ze waarschijnlijk niet snel zullen verbeteren.
Deze renteverlaging opent nieuwe mogelijkheden voor huizenkopers en huiseigenaren. Met lagere maandelijkse betalingen kunnen kopers meer huis krijgen voor hun geld, terwijl huiseigenaren kunnen profiteren door hun lening te herfinancieren tegen gunstigere tarieven. Wij staan klaar u te begeleiden!

dinsdag 27 februari 2024

Nieuw Koninklijk Besluit Vastgoedbemiddeling 2024: Het einde van KB Freya

Op 1 februari 2024 werd het nieuwe Koninklijk Besluit van kracht, dat een ingrijpende verandering teweegbrengt in de regelgeving voor vastgoedbemiddeling. Dit KB, ter vervanging van het oude 'KB Freya' uit 2007, is van cruciaal belang voor consumenten en professionals in de vastgoedsector.

donderdag 15 februari 2024

Kievitwijk

De Kievitwijk in Antwerpen heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke toename in populariteit doorgemaakt. Deze buurt, strategisch gelegen nabij het centraal station, onderging een transformatie van oude industriële gebieden naar moderne leefomgevingen. Deze ontwikkeling heeft de aantrekkingskracht van de wijk vergroot.

+ Zoekopdracht aanmaken