woensdag 24 april 2024

Antwerpen renoveert. Jij ook?

In 2050 zal elke woning in Vlaanderen voldoen aan de EPC A-norm, inclusief die van jou! De stad Antwerpen lanceert een nieuw platform om je hierbij te ondersteunen. Bezoek www.antwerpenrenoveert.be of kom tussen 20 april en 30 mei naar een van de renovatiemarkten.

Heb je vragen over het kopen van een te renoveren woning? Wij staan ook voor je klaar!

vrijdag 19 april 2024

Verlaagd tarief opbouw & sloop bij verhuur

De federale regering heeft een uitbreiding van het 6% btw-tarief voor sloop/heropbouw goedgekeurd op 22 maart 2024. Deze maatregel geldt voor de afbraak en heropbouw van woningen door dezelfde bouwheer op hetzelfde perceel. De woning mag een maximale oppervlakte van 200m² hebben en moet minstens 15 jaar verhuurd worden.
Interesse in het aangaan van dit tarief en nog opzoek naar een goede investering, wij helpen u verder!

donderdag 21 maart 2024

Lente is in het land

Met de lenteschoonmaak in volle gang, is dit het perfecte moment om niet alleen je huis op te frissen, maar ook om een nieuw huis te vinden. De markt biedt nu vaak gunstige deals en mogelijkheden, dus waarom niet profiteren van deze tijd? Van gezellige gezinswoningen tot knusse appartementen, er is voor elk wat wils. Verken de mogelijkheden en vind je droomhuis terwijl de lente in volle bloei staat!

woensdag 13 maart 2024

Copernicussite

De nieuwe Copernicus Site achter het Centraal Station belooft een centrum van duurzaamheid, innovatie en gemeenschap te worden. Met focus op groene technologieën en ruimte voor startups en onderzoek, zal het een positieve impact hebben op de levenskwaliteit van de bewoners in de regio. Daarnaast zal het dienen als een broedplaats voor creativiteit en samenwerking, waardoor de economie wordt gestimuleerd. Als centrum voor cultuur en gemeenschapsactiviteiten zal het ook een bruisende ontmoetingsplek worden. Wist je dat wij ook verkopen in deze buur: Ommeganckstraat 85!🏠

donderdag 7 maart 2024

Lage Hypotheekrentes: Is Nu het Moment om te Kopen?

De hypotheekrente is historisch laag, wat voor veel mensen de vraag oproept: is dit het moment om te kopen? Een recent artikel van Het Laatste Nieuws bevestigt dat de rentetarieven voor hypothecaire leningen zijn gedaald en waarschuwt dat ze waarschijnlijk niet snel zullen verbeteren.
Deze renteverlaging opent nieuwe mogelijkheden voor huizenkopers en huiseigenaren. Met lagere maandelijkse betalingen kunnen kopers meer huis krijgen voor hun geld, terwijl huiseigenaren kunnen profiteren door hun lening te herfinancieren tegen gunstigere tarieven. Wij staan klaar u te begeleiden!

dinsdag 27 februari 2024

Nieuw Koninklijk Besluit Vastgoedbemiddeling 2024: Het einde van KB Freya

Op 1 februari 2024 werd het nieuwe Koninklijk Besluit van kracht, dat een ingrijpende verandering teweegbrengt in de regelgeving voor vastgoedbemiddeling. Dit KB, ter vervanging van het oude 'KB Freya' uit 2007, is van cruciaal belang voor consumenten en professionals in de vastgoedsector.

donderdag 15 februari 2024

Kievitwijk

De Kievitwijk in Antwerpen heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke toename in populariteit doorgemaakt. Deze buurt, strategisch gelegen nabij het centraal station, onderging een transformatie van oude industriële gebieden naar moderne leefomgevingen. Deze ontwikkeling heeft de aantrekkingskracht van de wijk vergroot.

donderdag 30 november 2023

Vernieuwing Moorkensplein

Het Moorkensplein ondergaat een vernieuwing, met het historische districtshuis van Borgerhout als stralend middelpunt.

woensdag 22 november 2023

Mijn Verbouwlening

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren. U kunt sinds 1 september 2022 op Mijn Verbouw Lening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie (o.a. isolatie, zonneboiler, warmtepomp,...).
Bereken de rente via: https://apps.energiesparen.be/simulators/rente-simulator
Meer info: https://www.vlaanderen.be/lenen-voor-een-woning/mijn-verbouwlening

vrijdag 17 november 2023

Ontwikkeling Stuivenberg!

🌿De Stuivenbergsite in Antwerpen-Noord, die zo'n 5 hectare beslaat tussen de omliggende straten, en ondergaat zo een herontwikkeling door de gedeeltelijke verhuis van het ziekenhuis in 2023. 🏥 Deze transformatie zal de site omvormen tot een veelzijdige plek met stedelijke diensten, woningen, economische functies en groene ruimtes.🏗️ Dit project draagt bij aan de opwaardering van heel Antwerpen-Noord door een strategische herontwikkeling te bieden, ondersteund door duurzaam stadsvernieuwing en als hefboom voor de buurt. WIST JE DAT wij in de buurt 3x verkopen! Check it out🏘️🌳

+ Zoekopdracht aanmaken