dinsdag 1 maart 2022

Welcome to the team, Lizzy !

Wij verwelkomen graag onze nieuwe teamplayer Lizzy die het onthaal en de backoffice op zich neemt. Je zal snel kennis met haar maken op kantoor of via de telefoon.

donderdag 17 februari 2022

Nieuw Antwerps actieplan voor gelijke kansen op de huurmarkt

Stad Antwerpen lanceert een actieplan om discriminatie op de huurmarkt aan te pakken. Doel is om nog meer in te zetten op het informeren, sensibiliseren en versterken van makelaars, verhuurders en huurders.

dinsdag 11 januari 2022

Kom jij ons team versterken?

Ben jij een excellente administratieve duizendpoot? Dan ben jij zeker het talent dat wij zoeken!

woensdag 22 december 2021

Happy Holidays!

Fijne feestdagen van het Immo C&S team!

Maak er een mooie kerst van en een spetterend nieuwjaar ✨

donderdag 16 december 2021

Asbestinventaris vanaf 2022

Een asbestinventaris is een rapport waarin de asbesthoudende materialen opgelijst worden die in een pand aangetroffen worden. Wist u dat bij de verkoop van een woning in 2022 dit rapport verplicht is indien dit pand dateert van voor 2001!

donderdag 9 december 2021

Nieuwe invulling Stuivenbergsite

Ondertussen is de opbouw van het nieuwe ZNA Cadix al enkele jaren bezig. Zodra de opbouw volledig is afgerond, zal ZNA Stuivenberg verhuizen naar de nieuwe site. Maar wat gebeurt er met de huidige Stuivenbergsite?

donderdag 25 november 2021

Vernieuwd EPC verplicht vanaf 2022

Indien u een woning, appartement, studio,... publiekelijk wilt verkopen of verhuren dient u een EPC of energieprestatiecertificaat te laten opmaken. Dit EPC geeft een score weer dat de energiezuinigheid van het pand verduidelijkt. De score of energielabel moet verplicht vermeld worden bij elke publicatie.

maandag 11 oktober 2021

Wijziging registratierechten bij de aankoop van vastgoed

Eind september werd de aanpassing van registratierechten bij aankoop van een woning of appartement aangekondigd. Maar wat houdt dit juist in?

donderdag 30 september 2021

EPC voor gemene delen

Vanaf 2022 moet er voor de grote appartementsgebouwen een EPC van de gemene delen beschikbaar zijn. Deze verplichting staat los van verkoop of verhuur. Het EPC geeft aan hoe energiezuinig het gebouw en de collectieve installaties zijn. Deze verplichting wordt gefaseerd ingevoerd.

woensdag 8 september 2021

Wat valt onder de onderhoudsplicht van de huurder?

Regelmatig worden wij geconfronteerd met de onduidelijkheden over het onderhoudsplicht van de huurder. Vaak staat dit niet volledig omschreven in het huurcontract en weten huurders niet wat zij zelf dienen uit te voeren en wat de verhuurder moet uitvoeren. Hieronder geven we een kleine opsomming mee.

+ Zoekopdracht aanmaken